DX

eUsahawan

Pengenalan

Program eUsahawan merupakan salah satu inisiatif oleh Malaysia Digital Economy Corporation untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan golongan belia dan usahawan mikro. Menerusi program eUsahawan ini, rakyat berpeluang untuk menerokai dunia E-Commerce, belajar daripada pakar-pakar industri yang berkelayakan dan bertukar pendapat dengan usahawan-usahawan perniagaan berdigital yang lain untuk membantu rakyat mengembangkan perniagaan secara digital

Kurikulum pembelajaran program ini diiktiraf di peringkat antarabangsa dan mengetengahkan pelbagai kaedah bantuan yang berupaya membantu usahawan baru membina perniagaan, serta membantu syarikat sedia ada mencapai tahap kejayaan perniagaan yang lebih tinggi.

Program eUsahawan dan program-program E-Commerce yang lain boleh dicapai melalui Go-eCommerce www.go-ecommerce.my. Di laman web ini, belia dan usahawan mikro boleh memulakan perjalanan digital perniagaan mereka dan dapatkan khidmat pemprofilan untuk menentukan penyelesaian-penyelesaian yang sesuai dan tepat bagi keperluan perniagaan anda.

Dengan mengikuti program Go eCommerce, anda berpeluang menambah pengetahuan perniagaan atas talian, belajar daripada pakar-pakar industri yang berkelayakan dan bertukar pendapat dengan usahawan-usahawan perniagaan berdigital yang lain.

Mulakan perjalanan digital perniagaan anda dengan Go eCommerce dan dapatkan khidmat pemprofilan untuk menentukan penyelesaian-penyelesaian yang sesuai dan tepat bagi keperluan perniagaan anda.

SERTAI PROGRAM eUSAHAWAN UNTUK MEMPELAJARI TENTANG:

Layari lah Go-eCommerce dan daftar untuk menikmati pembelajaran secara online untuk topik-topik berikut:

Pengurusan perniagaan

Pengurusan kewangan

Optimasi enjin carian

Penulisan iklan

Pemasaran melalui Facebook

Pemasaran melalui Instagram

Pembinaan & penyeliaan laman sesawang

Pemasaran emel

Pembinaan & penyeliaan aplikasi mobil

Cara Memohon

  • Terbuka kepada semua rakyat Malaysia

MULAKAN

Hubungi Kami

eCommerce Division Pertanyaan

Emel: [email protected]
Telefon: 03 8315 3000

SEDIA UNTUK BERMULA?

Daftarkan minat anda sekarang dan mulakan perjalanan pendigitalan anda.

ms_MYBahasa Melayu
en_USEnglish ms_MYBahasa Melayu

KELEBIHAN SEBAGAI AHLI DX

Anda akan mendapat akses kepada Program, Insentif dan Teknologi Digital yang khusus untuk keperluan anda dengan mengisi borang profil syarikat / perniagaan anda seperti contoh di bawah. Pendaftaran adalah PERCUMA.

Sebelumnya
Seterusnya

Syarikat / Perniagaan Saya

Akaun DX Saya

Pendaftaran Pengguna

Kata laluan mesti mengandungi huruf besar, nombor, simbol, dan melebihi 8 aksara.

Log Masuk Pengguna

Log Masuk Pengguna